Falešný bramborový salát z celeru
Suroviny
- 300 ml Okurky nakládané
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Suprimo Mrkev s hráškem
- 150 ml Jogurt nízkotučný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 262.6 mg
- Draslík 289.8 mg
- Vláknina 3522.8 mg
- Vitamín A 3522.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na proužky, okurky nakrájíme na kolečka a společně povaříme ve vroucí vodě. Scedíme a vsypeme do mísy.
-
2
Přimícháme scezenou sterilovanou mrkev s hráškem, předem uvařený, nahrubo nastrouhaný celer, osolíme a opepříme. Vmícháme natvrdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce, jogurt a smetanu. Nakonec můžeme přidat trochu citronové šťávy a salát přisladit medem.