Bílá fazolková polévka
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Brambory
- 100 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Bujón zeleninový
- 20 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Petržel nať sušená
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce řepkový olej
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 7 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 749.2 mg
- Vláknina 13469 mg
- Vitamín A 13469 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji dorůžova orestujeme cibulku, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, zelené fazolky, vodu a zeleninový bujon. Vaříme přibližně 10 minut.
-
2
Ve vodě rozmícháme mouku kterou polévku zahustíme.
-
3
Osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
-
4
Zjemníme smetanou.