Bílá fazolková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Bujón zeleninový
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Petržel nať sušená
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce řepkový olej
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 421 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 749.2 mg
  • Vláknina 13469 mg
  • Vitamín A 13469 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji dorůžova orestujeme cibulku, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, zelené fazolky, vodu a zeleninový bujon. Vaříme přibližně 10 minut.

  • 2

    Ve vodě rozmícháme mouku kterou polévku zahustíme.

  • 3

    Osolíme a dochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu