Polévka zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 20 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 200 g Zelí kysané
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 404.5 mg
  • Vláknina 8124 mg
  • Vitamín A 8124 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce.

  • 2

    Uvaříme pokrájené kysané zelí i s lákem.

  • 3

    Celozrnnou moukou rozmíchanou ve smetaně zahustíme uvařené zelí.

  • 4

    Řádně provaříme a dochutíme solí a citronovou šťávou.

  • 5

    Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Komentáře k receptu