Salát z hlívy ústřičné

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Hlíva ústřičná
  • 400 g Mrkev kořen
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát ledový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 324.6 mg
  • Vláknina 16798.1 mg
  • Vitamín A 16798.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Za občasného míchání chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ještě 20 minut.

  • 2

    Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku.

  • 3

    Salát rozebereme na listy, omyjeme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme dušenou hlívu.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu