Salát z hlívy ústřičné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 55 g
- Sodík 158 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 324.6 mg
- Vláknina 16798.1 mg
- Vitamín A 16798.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou hlívu ústřičnou. Směs osolíme, opepříme a okořeníme rozmarýnem. Za občasného míchání chvíli podusíme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme ještě 20 minut.
-
2
Nakonec přimícháme zakysanou smetanu a nasekanou petrželku.
-
3
Salát rozebereme na listy, omyjeme a rozložíme na talíře. Na salát upravíme dušenou hlívu.
-
4
Ihned podáváme.