Vinný šlehačkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 13 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 18.8 mg
- Vláknina 5.2 mg
- Vitamín A 5.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme v misce s trochou studené vody.
-
2
V kastrůlku na plotně mícháme škrob s cukrem, vínem a citronovou šťávou dohladka. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme z plotny.
-
3
Do směsi přidáme vymačkanou želtainu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
-
4
Do tuhnoucí směsi vmícháme dotuha ušlehanou smetanu.