Citronový šlehačkový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Solamyl
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 44 mg
  • Draslík 5.3 mg
  • Vláknina 63 mg
  • Vitamín A 63 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody.

  • 2

    Solamyl, cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu rozmícháme v kastrůlku s 250ml vody na hladkou kaši. Za stálého míchání přivedeme na plotně k varu a odstavíme.

  • 3

    Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.

  • 4

    Když začne směs tuhnout, vmícháme do ní dotuha uelšhanou smetanu.

Komentáře k receptu