Citronový šlehačkový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 44 mg
- Draslík 5.3 mg
- Vláknina 63 mg
- Vitamín A 63 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme do misky s trochou studené vody.
-
2
Solamyl, cukr, citronovou kůru a citronovou šťávu rozmícháme v kastrůlku s 250ml vody na hladkou kaši. Za stálého míchání přivedeme na plotně k varu a odstavíme.
-
3
Do směsi vmícháme vymačkanou želatinu a necháme ji rozpustit. Směs necháme vychladnout.
-
4
Když začne směs tuhnout, vmícháme do ní dotuha uelšhanou smetanu.