Kuřecí bujón s nočky a estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 200 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1356 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 163 mg
- Draslík 193.4 mg
- Vláknina 2900.8 mg
- Vitamín A 2900.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi.
-
2
Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů.
-
3
V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme.