Krůtí nudličky se zelenou fazolkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 34 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 180.6 mg
- Draslík 904.2 mg
- Vláknina 10125 mg
- Vitamín A 10125 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme.
-
2
V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny.
-
3
Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé.
-
4
Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme.