Hruškový dezert - vynikající a rychlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 871 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 69 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 400.4 mg
- Vláknina 19810 mg
- Vitamín A 19810 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem.
-
2
Čtyři zralé, polotvrdé hrušky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme opatrně jadřinců. Pak je oloupeme tak, že hruškám necháme stopky, ale spodek nepatrně seřízneme, abychom hrušky mohli "posadit". Místo jadřince do každé hrušky vložíme čtvrtku vlašského ořechu a obě poloviny každé hrušky zase k sobě přitiskneme. (Můžeme je i ze spodu zachytit párátkem.)
-
3
Pak hrušky "posadíme" na připravený plech, zakapeme citrónovou šťávou a polijeme hruškovicí. Nakonec je zlehka posypeme třtinovým cukrem, dáme je do horké trouby a pečeme asi 20 minut.
-
4
Mezitím si připravíme čokoládovou polevu: v rendlíku přivedeme k varu smetanu. Poté ji odstavíme z plotny, do horké smetany dáme nalámanou čokoládu a mícháme do doby, až se rozpustí.
-
5
Upečené hrušky dáme na servírovací talířky, které jsme ozdobili čerstvými zelenými listy (pokud možno hruškovými). Každou hrušku "posadíme" na listy a hned je ozdobně polijeme čokoládovou polevou.
-
6
Servírujeme je horké.