Křehká kolečka s kořeněnou náplní
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 300 g Čokoláda hořká
- 300 g Smetana sladká
- 50 g Cukr moučkový
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Anýz mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 22 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 51.4 mg
- Draslík 179.6 mg
- Vláknina 5388.3 mg
- Vitamín A 5388.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní ploše rychle zpracujeme mouku se žloutkem, cukrem, solí a změklým máslem. Vzniklé těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladu.
-
2
Na pomoučněné pracovní ploše těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj 80 malých koleček.
-
3
Kolečka urovnáme na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 minut.
-
4
V hrnku za stálého míchání přivedeme smetanu téměř k varu. Odstavíme z plotny, přidáme nastrouhanou čokoládu a necháme 1 minutu stát. Potom mícháme, až se čokoláda zcela rozpustí. Do krému nakonec vmícháme koření.
-
5
Placičky po vychladnutí spojujeme kořeněným krémem a na povrchu posypeme kakaem.