Conchiglie s lososem a smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 425 g Losos ve vlastní šťávě
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 400 g Těstoviny Conchiglie
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 648 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 105.9 mg
  • Draslík 534 mg
  • Vláknina 6250.8 mg
  • Vitamín A 6250.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím rozehřejeme máslo a při nízké teplotě asi 3min restujeme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek do změknutí. Poté zaprášíme moukou a ještě krátce orestujeme.

  • 3

    V misce smícháme zakysanou smetanu s mlékem a za stálého míchání směs nalijeme na cibuli. Omáčku zahříváme ještě cca 3min až začne vařit a zhoustne. Mezitím stále mícháme.

  • 4

    Přidáme nakrájeného lososa bez nálevu, nakrájenou petrželku a prohřejeme. Vložíme těstoviny a dobře promícháme. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu