Smažené smetanové čtverečky s brandy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 430 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Tuk rostlinný
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Smetana zakysaná 15%
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 880 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 142 mg
  • Vláknina 7055 mg
  • Vitamín A 7055 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosejeme mouku (30 g odložíme na posypání válu), přidáme kypřicí prášek, krupicový cukr, sůl, ustrouhanou citronovou kůru, změklé máslo a smetanu. Uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehaná vejce a brandy. Vypracujeme hladké, vláčné těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 45 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto vyjmeme z chladničky a na pomoučeném vále po částech vyválíme asi 1 cm silné placky. Rádýlkem vykrájíme čtverce o straně asi 4 cm.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme rostlinný tuk na 180 °C a po částech smažíme z obou stran čtverečky. Usmažené necháme na ubrousku okapat, sypeme moučkovým cukrem a podáváme teplé.

Komentáře k receptu