Dortíčky z filo těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 11 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 297 mg
- Vláknina 7216.7 mg
- Vitamín A 7216.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Mandle umeleme, zralé broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví nakrájíme na tenké plátečky a zakapeme citronovu šťávou. Ostružiny opláchneme a necháme okapat.
-
2
Na vál rozložíme opatrně plát těsta, lehce potřeme rozpuštěným máslem, položíme další 4 pláty těsta a každý rovněž potřeme máslem. Na povrchu si vyznačíme dva kruhy o průměru asi 12-13 cm a nožem vyřízneme skrze všechny vrstvy kolečka. Totéž uděláme s dalšími pěti pláty těsta. Vzniknou nám 4 dortíčky. Všechny posypeme mletými mandlemi. Poté je ozdobně poklademe plátky broskví, poklademe ostružinami a zasypeme cukrem smíchaným s vanilkou.
-
3
Dortíky pečeme v předehřáté troubě zhruba čtvrt hodiny. Ještě teplé podáváme s kysanou smetanou.