Dortíčky z filo těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Ostružiny
  • 120 g Smetana kysaná
  • 4 ks Broskve
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 10 plátek Těsto filo
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 297 mg
  • Vláknina 7216.7 mg
  • Vitamín A 7216.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortíčky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C. Mandle umeleme, zralé broskve opláchneme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme. Půlky broskví nakrájíme na tenké plátečky a zakapeme citronovu šťávou. Ostružiny opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    Na vál rozložíme opatrně plát těsta, lehce potřeme rozpuštěným máslem, položíme další 4 pláty těsta a každý rovněž potřeme máslem. Na povrchu si vyznačíme dva kruhy o průměru asi 12-13 cm a nožem vyřízneme skrze všechny vrstvy kolečka. Totéž uděláme s dalšími pěti pláty těsta. Vzniknou nám 4 dortíčky. Všechny posypeme mletými mandlemi. Poté je ozdobně poklademe plátky broskví, poklademe ostružinami a zasypeme cukrem smíchaným s vanilkou.

  • 3

    Dortíky pečeme v předehřáté troubě zhruba čtvrt hodiny. Ještě teplé podáváme s kysanou smetanou.

Komentáře k receptu