Conchiglie s brokolicí a ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1147 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 395.4 mg
- Vláknina 8028.2 mg
- Vitamín A 8028.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozebereme brokolici na růžičky a krátce je povaříme ve vodě. Zchladíme ve studené vodě a scedíme.
-
3
Rozpálíme olej a orestujeme na něm asi 3min nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené ančovičky. Poté směs zalijeme smetanou a za stálého míchání přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna asi 2min provaříme. Přidáme brokolici a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, omáčkou přelijeme těstoviny a promícháme.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.