Ananasové créme bruleé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 90 g Cukr třtinový
  • 270 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Ananas
  • 3 ks žloutek
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 23.2 mg
  • Vláknina 0.1 mg
  • Vitamín A 0.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ananas nakrájíme na tenké plátky (pár kostek ananasu si necháme na ozdobu).

  • 2

    Plátky naskládáme na plech a poklademe máslem a zasypeme třtinovým cukrem. Pečeme 5 minut na 250 °C.

  • 3

    Mléko a smetanu smícháme se skořicí a přivedeme k varu.

  • 4

    Žloutky promícháme se 75 ml cukru krupice a vanilkou. Asi třetinu smetany nalijeme ke žloutkům za stálého šlehání. Poté celou směs vmícháme do zbytku smetany a pořádně prošleháme.

  • 5

    Do misek na créme bruleé dáme na dno ananas. Zalijeme smetanovou směsí a naskládáme do větší pečící nádoby, kam nalijeme vodu, aby dosahovala 3/4 výšky misek na créme bruleé.

  • 6

    Pečeme hodinu na 200 °C.

  • 7

    Poté necháme vychladnout.

  • 8

    Zbytek cukru rozdělíme do mističek a buď pod grilem nebo flambovací pistolí vytvoříme karamelovou krustu.

  • 9

    Podáváme ozdobené mátou a kousky čerstvého ananasu.

Komentáře k receptu