Dýňovo-jablečná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 13 g
- Sodík 795 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2879 mg
- Vláknina 18370 mg
- Vitamín A 18370 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni, cibuli i jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Orestujeme je na olivovém oleji a podlijeme vývarem.
-
3
Osolíme a opepříme.
-
4
Na konci přidáme šalvěj a muškátový oříšek, povaříme 2 minuty a rozmixujeme.
-
5
Přidáme smetanu a cukr a ještě chvilku povaříme.
-
6
Housku osmažíme nasucho na krutony.
-
7
Plátky slaniny také osmažíme nasucho dokřupava.
-
8
Polévku podáváme s krutony ozdobené plátkem slaniny.