Mrkvová polévka s koriandrem II

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mrkev
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička semínka koriandru
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Koriandr
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 15 mg
  • Vláknina 11 mg
  • Vitamín A 11 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Semínka sušeného koriandru opečeme nasucho na pánvi. Poté je rozdrtíme v hmoždíři.

  • 2

    Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme očištěnou mrkev nakrájenou na kousky, 3/4 drcených semínek koriandru a utřený česnek a chvilku podusíme pod pokličkou.

  • 3

    Zalijeme vývarem a vaříme 15 min doměkka.

  • 4

    Na konci vmícháme nasekaný koriandr a zakysanou smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a prohřejeme.

  • 5

    Podáváme ozdobené snítkou koriandru a posypané zbylými semínky koriandru.

Komentáře k receptu