Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 8 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 172.7 mg
- Vláknina 4150 mg
- Vitamín A 4150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
-
2
V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
-
3
Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.