Smetanový dezert panna cotta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.4 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk rozřízneme, želatinu necháme rozpustit ve vodě (množství vody podle návodu na sáčku).
-
2
Smetanu vlijeme do kastrolu, přidáme vanilkový lusk a zhruba 5 minut zahříváme. Do horké smetany vmícháme cukr a šlehám, až se zcela rozpustí.
-
3
Krém odstavíme z ohně, jakmile se začne vařit. Vanilkový lusk zhruba po půl druhé minutě vyjmeme. Do krému pečlivě vmícháme želatinu zbavenou vody. Během chladnutí (zhruba 5 minut)často mícháme, aby se netvořil škraloup. Poté krém rozlijeme do misek, které přikryjeme fólií a krém dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.
-
4
Vychladlý dezert vyklopíme na dezertní talířky (dobře se vyklápějí, když misky před vyklopením na 3 vteřiny ze tří čtvrtin ponoříme do horké vody).