Papoušková buchta
Suroviny
- 250 g Hera
- 300 g Cukr moučkový
- 300 g Mouka polohrubá
- 100 g Čokoláda na vaření
- 30 g Máslo
- 250 ml Smetana ke šlehání
- 200 ml Poleva citronová
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 balení Cukr vanilka
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- 1 balení Pudinkový prášek - jahodový
- 1 balení Pudinkový prášek - kakaový
- 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 31 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 102.2 mg
- Draslík 59.4 mg
- Vláknina 3109.3 mg
- Vitamín A 3109.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.
-
2
Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek.
-
3
Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta.
-
4
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
-
5
Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.