Masové kuličky zapečené se smetanou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 150 g Zakysaná smetana
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 80 g Anglická slanina
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Grilovací koření
- 2 kávová lžička Strouhanka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 66 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 329 mg
- Draslík 183.4 mg
- Vláknina 1009 mg
- Vitamín A 1009 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso v míse smícháme s vejcem, solí a kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, cibuli a česnek. Směs dobře promícháme (případně zahustíme strouhankou).
-
2
Z připravené směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme na pánvi na oleji.
-
3
Opečené kuličky urovnáme do remosky vyložené pečicím papírem a zapékáme je 10 minut.
-
4
Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, strouhankou, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Zálivkou přelijeme kuličky v remosce a dopečeme je dorůžova.