Masové kuličky zapečené se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Anglická slanina
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Grilovací koření
  • 2 kávová lžička Strouhanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 329 mg
  • Draslík 183.4 mg
  • Vláknina 1009 mg
  • Vitamín A 1009 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso v míse smícháme s vejcem, solí a kořením. Přidáme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, cibuli a česnek. Směs dobře promícháme (případně zahustíme strouhankou).

  • 2

    Z připravené směsi tvarujeme menší kuličky, které opečeme na pánvi na oleji.

  • 3

    Opečené kuličky urovnáme do remosky vyložené pečicím papírem a zapékáme je 10 minut.

  • 4

    Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, strouhankou, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Zálivkou přelijeme kuličky v remosce a dopečeme je dorůžova.

Komentáře k receptu