Šlehačkový beránek

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 270 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana ke šlehání
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 171.6 mg
  • Draslík 100.2 mg
  • Vláknina 3330 mg
  • Vitamín A 3330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vlijeme smetanu ke šlehání, rozklepneme celá vejce a vše rozšleháme do polohusta.

  • 2

    Potom pozvolna zašleháme cukr, vanilkový cukr a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  • 3

    Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy beránka. Pečeme v předem vyhřáté troubě nejdříve zprudka, potom zvolna dopékáme.

  • 4

    Po upečení beránka opatrně vyklopíme z formy.

Komentáře k receptu