Vídeňské kremrole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Máslo
  • 250 g Čokoláda na vaření
  • 200 ml Kysaná smetana
  • 250 ml Smetana na šlehání
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1160 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 88.1 mg
  • Draslík 26 mg
  • Vláknina 6594 mg
  • Vitamín A 6594 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé, na kousky pokrájené máslo, vejce a kysanou smetanu a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 60 minut odležet v chladničce, pak je na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát.

  • 2

    Ten nakrájíme na pruhy široké 3 cm a dlouhé asi 12 cm. Pruhy těsta postupně šikmo natáčíme na jednotlivé cukrářské trubičky a rovnáme je na tukem vymazaný plech. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme náplň.

  • 3

    Náplň: Čokoládu hrubě nastrouháme, nasypeme do smetany na šlehání a ve vodní lázni přivedeme za stálého míchání k varu. V okamžiku, kdy smetana začne vřít, sejmeme z vodní lázně a i s nádobou ochladíme v ledové vodě.

  • 4

    Po úplném vychladnutí vyšleháme do hustého krému. Upečené kremrole po vychladnutí opatrně sejmeme z trubiček, naplníme krémem a na ploché míse ještě pocukrujeme.

Komentáře k receptu