Vídeňské kremrole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1160 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 39 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 88.1 mg
- Draslík 26 mg
- Vláknina 6594 mg
- Vitamín A 6594 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do mísy, přidáme změklé, na kousky pokrájené máslo, vejce a kysanou smetanu a vypracujeme vláčné těsto. To necháme asi 60 minut odležet v chladničce, pak je na pomoučněném vále rozválíme na tenký plát.
-
2
Ten nakrájíme na pruhy široké 3 cm a dlouhé asi 12 cm. Pruhy těsta postupně šikmo natáčíme na jednotlivé cukrářské trubičky a rovnáme je na tukem vymazaný plech. Pak je potřeme rozšlehaným vejcem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova. Mezitím připravíme náplň.
-
3
Náplň: Čokoládu hrubě nastrouháme, nasypeme do smetany na šlehání a ve vodní lázni přivedeme za stálého míchání k varu. V okamžiku, kdy smetana začne vřít, sejmeme z vodní lázně a i s nádobou ochladíme v ledové vodě.
-
4
Po úplném vychladnutí vyšleháme do hustého krému. Upečené kremrole po vychladnutí opatrně sejmeme z trubiček, naplníme krémem a na ploché míse ještě pocukrujeme.