Plněné pusinky
Suroviny
- 85 g Mouka pšeničná hladká
- 35 g Cukr krupice
- 80 g Tuk
- 80 g Cukr moučkový
- 200 ml Smetana na šlehání
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Ztužovač šlehačky
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 42 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 296.8 mg
- Draslík 90.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků našleháme tuhý sníh, do něj zašleháme cukr, žloutky a nakonec vmícháme mouku.
-
2
Těsto přendáme do cukrářského sáčku a pak z něj na plech, vyložený pečícím papírem, nastříkáme malé pusinky. Ve středně horké troubě upečeme dorůžova a po vychladnutí po dvou spojíme šlehačkou, ušlehanou se ztužovačem.
-
3
Hotové pusinky namáčíme v polevě.
-
4
Poleva: V rozpuštěném tuku umícháme dohladka cukr, mléko, solamyl a kakao.