Myslivecké hovězí roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Slanina vepřová
- 3 g Bobkový list
- 300 g Lišky čerstvé
- 250 g Zakysaná smetana
- 300 g Kompot borůvkový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 32 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 90.1 mg
- Draslík 478.4 mg
- Vláknina 3183.7 mg
- Vitamín A 3183.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.
-
2
Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.
-
3
Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.