Myslivecké hovězí roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 100 g Slanina vepřová
  • 3 g Bobkový list
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 300 g Kompot borůvkový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 478.4 mg
  • Vláknina 3183.7 mg
  • Vitamín A 3183.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené, osolené a opepřené hovězí roštěnky naklepeme a potřeme hořčicí. Na malé kostičky pokrájenou slaninu v hrnci rozškvaříme na křupavé škvarky. Vložíme připravené roštěnky a osmažíme je po obou stranách. Přidáme drobně rozsekanou cibuli, vložíme bobkový list a zalijeme vodou. Přiklopíme poklici, dusíme do měkka.

  • 2

    Očištěné, na tenké proužky pokrájené houby do měkka osmahneme v pánvi na rozehřátém másle. Měkké maso vybereme z hrnce, do šťávy vlijeme smetanu smíchanou s moukou a povaříme do zahuštění omáčky. Nakonec do omáčky vmícháme borůvkový kompot, prohřejeme a ihned stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Teplé maso klademe na jednotlivé talíře, vedle masa rozdělíme teplé houby, vše přelijeme borůvkovou omáčkou, přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu