Dušené hovězí na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 58.1 mg
- Draslík 46.9 mg
- Vláknina 890 mg
- Vitamín A 890 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, naklepeme. V hrnci na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme. Oloupanou a drobně pokrájenou cibuli přidáme do hrnce, osmažíme do měkka. Posypeme mletu paprikou, vložíme bujón, zamícháme a zalijeme vodou. Do paprikového základu vrátíme opět maso. Pod poklicí za občasného míchání dusíme na mírné ohni do měkka.
-
2
Smetanu promícháme s moukou, vlijeme do hrnce, promícháme a chvilku povaříme (do zahoustnutí omáčky). Stáhneme ze sporáku, podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme vhodnou přílohu a jídlo servírujeme.