Ostrý biftek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 840.5 mg
- Vláknina 2890.5 mg
- Vitamín A 2890.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře.
-
2
Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme.