Pikantní bramborové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kari
  • 0.25 kávová lžička Paprika pálivá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Šafrán
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Paprika sladká
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 6 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 415 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 100.1 mg
  • Draslík 433.2 mg
  • Vláknina 6495.2 mg
  • Vitamín A 6495.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté moučné brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vaříme přibližně 25 minut. Formu na 12 kusů muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a horké prolisujeme do mísy. V hrnečku ve vlažném mléce se špetkou cukru rozdrobíme droždí. K bramborům přidáme polohrubou mouku, sůl, kari koření, sladkou i pálivou papriku, šafrán, čerstvě pomletý bílý pepř, vejce, zakysanou smetanu a kvásek. Těsto důkladně uhněteme na tužší konzistenci. Rozdělíme na 12 dílů, naplníme formičky do dvou třetin a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C přibližně 25 minut (do zlatova).

  • 2

    Petrželku kudrnku omyjeme, vodu setřepeme a otrháme drobné lístky.

  • 3

    Upečené muffiny vyjmeme po 3 minutách z formiček, hned je podáváme ozdobené plátky másla a petrželkou.

Komentáře k receptu