Maďarská rybí polévka se smetanou
Suroviny
- 250 g Brambory
- 800 g Kapr obecný
- 150 g Smetana
- 20 g Petržel - nať
- 60 ml Olej slunečnicový
- 3 ml Citrónová šťáva
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 806.6 mg
- Vláknina 3747.8 mg
- Vitamín A 3747.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky, osmahneme v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Posypeme moukou, potom mletou paprikou a zalijeme vodou. Vložíme oloupané, na malé kousky rozkrájené brambory, povaříme 15 minut vaříme do měkka. Potom vložíme na kousky pokrájené rybí maso, opět povaříme 10 minut.
-
2
Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou, zjemníme smetanou. Stáhneme ze sporáku, podle porci rozdělíme do hlubokých talířů. Posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.