Koriandrová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 4 g Pepř černý celý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 70 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Koriandr mletý
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 234.5 mg
  • Vláknina 2758.3 mg
  • Vitamín A 2758.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.

  • 3

    Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.

Komentáře k receptu