Koriandrová omáčka
Suroviny
- 50 g Cibule
- 4 g Pepř černý celý
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Zakysaná smetana
- 70 g Smetana 33% (šlehačka)
- 10 g Koriandr mletý
- 10 g Koriandr čerstvý
- 30 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 130 ml Mléko polotučné
- 1 ks Bobkový list
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 13 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 234.5 mg
- Vláknina 2758.3 mg
- Vitamín A 2758.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.
-
2
V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.
-
3
Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.