Sýrová polévka z bujónu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kostka Bujón hovězí
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 20 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2912 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 220.2 mg
  • Vláknina 459.8 mg
  • Vitamín A 459.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme kostky bujónu, zalijeme vodou, opepříme. Za občasného promíchání povaříme do rozpuštění bujónových kostek. Do čtyř misek nastrouháme sýr, zalijeme smetanou a opatrně rozklepneme vejce (aby se neroztekla). Posypeme nasekanou petrželovou natí a vše opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu.

  • 2

    Hotovou polévku ihned podáváme.

Komentáře k receptu