Fazolová polévka se smetanovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 17 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 45.7 mg
- Vláknina 917.3 mg
- Vitamín A 917.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 479.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané, pod tekoucí vodou proprané fazole namočíme na celou noc do studené vody v hrnci. Do fazolí (se stejnou vodou, ve které se namáčely) vložíme bobkový list a pod pokličkou povaříme do měkka.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo, vsypeme mouku a zapražíme na světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Dobře metlou prošleháme na hladkou hmotu bez hrudek, do níž přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a zalijeme měkké fazole v hrnci.
-
3
Před dovařením ochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Posypeme nasekanou petrželovou natí a polévku odstavíme. Podáváme na jednotlivých talířích.