Ukrajinský reveňový kysel se šlehačkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Reveň (Rebarbora)
  • 150 g Cukr krupice
  • 600 ml Voda pitná
  • 100 ml Šlehačka
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 194.4 mg
  • Vláknina 2754 mg
  • Vitamín A 2754 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravenou a očištěnou reveň oloupeme a nakrájíme na malé kousky, vložíme do 500 ml vařící vody a uvaříme. Když reveň změkne, přidáme 120 g cukru a skořici, znovu uvedeme do varu a rychle vmícháme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody a necháme vzkypět.

  • 2

    Hotový kysel rozlijeme do mističek, posypeme cukrem a necháme vychladit.

  • 3

    Před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu