Běloruský višňový kysel
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 13 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 34.7 mg
- Draslík 239.5 mg
- Vláknina 2666.7 mg
- Vitamín A 2666.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté višně vypeckujeme, posypeme cukrem a necháme stát.
-
2
Pecky roztlučeme, zalijeme 500 ml horké vody, přidáme šťávu vykapanou při odpeckování višní a uvedeme do varu. Vaříme 3 minuty, potom odvar přecedíme.
-
3
Horkým odvarem zalijeme višně a dáme vařit. Do vařícího roztoku, vlijeme Maizenu rozmíchanou ve 100 ml studené vody, zamícháme, přivedeme do varu, odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
4
Višňový kysel podáváme se zakysanou smetanou.