Zeleninová polévka s praženou krupicí
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 20 g Petržel kudrnka
- 70 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Rýže
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- 2 dl Smetana
- 3 polévková lžíce Krupička dětská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 16 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 73.3 mg
- Vláknina 5887.8 mg
- Vitamín A 5887.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou, přidáme krupici, mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
-
2
Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou kudrnku a odstavíme ze sporáku.
-
4
Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.