Telecí řízky se smetanovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 23 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 50.3 mg
- Draslík 150.4 mg
- Vláknina 37 mg
- Vitamín A 37 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na okrajích nakrojíme řízky, naklepeme, protkneme slaninou nakrájenou na proužky a osolíme. V kastrolu rozehřejeme lžíci másla, řízky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme vývarem a dusíme do měkka a do vysmahnutí šťávy.
-
2
Uděláme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji trochou mléka, řádně rozmícháme a povaříme a poté omáčku zalijeme smetanou a za stálého míchání chvilku povaříme.
-
3
Hotovou omáčkou nalijeme do mísy a do ní vložíme dušené řízky.