Ruský tvarohový nákyp zapékaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Hrozinky
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 76.6 mg
  • Vláknina 420.8 mg
  • Vitamín A 420.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.

  • 2

    Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.

  • 3

    Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu