Ruský tvarohový nákyp zapékaný
Suroviny
- 500 g Tvaroh jemný
- 150 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Hrozinky
- 250 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Pšeničná krupice
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 135 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 86.6 mg
- Draslík 76.6 mg
- Vláknina 420.8 mg
- Vitamín A 420.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozmícháme se třemi lžícemi rozpuštěného másla, cukrem a vejcem, ušlehaným s citrónovou šťávou. Poté přidáme krupici, špetku soli a vanilkový cukr, vše smícháme a vsypeme oprané hrozinky.
-
2
Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme do ní tvarohové těsto, povrch uhladíme, potřeme zakysanou smetanou, pokropíme rozpuštěným máslem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při střední teplotě 20 - 25 minut.
-
3
Při podávání poléváme porce teplého nákypu přislazenou zakysanou smetanou.