Ruská velikonoční pascha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 37 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 167.1 mg
- Draslík 84.4 mg
- Vláknina 447.2 mg
- Vitamín A 447.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvý netučný tvaroh dobře utřeme s 200 g cukru a s máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky do bílé pěny, přidáme k tvarohu, dobře promícháme, dále přimícháme vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru. Ušleháme šlehačku, zamícháme do tvarohové hmoty a nakonec vmícháme pokrájené kandované ovoce.
-
2
Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou směs, rohy plátna přehneme a paschu zatížíme, aby se dobře slisovala. Poté uložíme na 2 - 3 dny do lednice.
-
3
Paschu podáváme nakrájenou jako dort, ozdobenou jahodovou nebo malinovou zavařeninou a kandovaným ovocem.