Sekané bifteky v houbové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Houby čerstvé
  • 60 g Olej rostlinný
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 500.8 mg
  • Vláknina 8786.3 mg
  • Vitamín A 8786.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.

  • 2

    Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.

  • 3

    Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.

Komentáře k receptu