Sekané bifteky v houbové omáčce
Suroviny
- 500 g Vepřové maso
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 300 g Houby čerstvé
- 60 g Olej rostlinný
- 80 g Máslo čerstvé
- 150 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 57 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 500.8 mg
- Vláknina 8786.3 mg
- Vitamín A 8786.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté vepřové maso smícháme s 30 g hladké mouky, jednou drobně nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř, vejce, směs dobře promícháme a vytvoříme 8 malých biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme z obou stran.
-
2
Maso vyjmeme, do tuku vložíme drobně pokrájenou cibuli, trochu ji zpěníme, vrátíme biftečky, podlijeme vodou, přiklopíme a na mírném ohni dusíme ještě 20 minut.
-
3
Houby očistíme, rozkrájíme na plátky, podusíme na másle a vložíme do kastrolu k biftečkům. Přidáme lžíci hořčice, šťávu z 1 citronu (můžeme přidat i proužky kůry) a zahustíme smetanou, smíchanou s 10 g hladké mouky. Krátce povaříme.