Krůtí řízky ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 5.5 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Smetana na šlehání
  • 60 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 221.8 mg
  • Draslík 462.8 mg
  • Vláknina 33.1 mg
  • Vitamín A 33.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu lehce ušleháme.

  • 2

    V míse promícháme mouku, rozšlehaná vejce, víno a smetanu. Ve vzniklém těstíčku namáčíme řízky a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu