Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 46 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 543.2 mg
- Draslík 179.9 mg
- Vláknina 3452 mg
- Vitamín A 3452 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci.
-
2
Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo.