Plněné svíčkové řezy
Suroviny
- 700 g Hovězí svíčková
- 50 g Slanina vepřová
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Sardelová očka
- 200 ml Zakysaná smetana
- 1.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 755.6 mg
- Vláknina 1212.1 mg
- Vitamín A 1212.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z masa nakrájíme 8 řízečků. Lehce je naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať najemno, očka rozsekáme, citronovou kůru nastrouháme nahrubo a vše smícháme v misce.
-
2
Na polovinu řízků dáme díl sardelové směsi, překryjeme druhou polovinou řízků, okraje sklepneme paličkou a řízky obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.
-
3
Do výpeku přimícháme smetanu, cukr, citronovou šťávu a usmažené řízky. Dusíme na mírném plameni zhruba 12 minut.