Plněné svíčkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Hovězí svíčková
  • 50 g Slanina vepřová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sardelová očka
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 123 mg
  • Draslík 755.6 mg
  • Vláknina 1212.1 mg
  • Vitamín A 1212.1 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z masa nakrájíme 8 řízečků. Lehce je naklepeme rukou, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať najemno, očka rozsekáme, citronovou kůru nastrouháme nahrubo a vše smícháme v misce.

  • 2

    Na polovinu řízků dáme díl sardelové směsi, překryjeme druhou polovinou řízků, okraje sklepneme paličkou a řízky obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme na teple.

  • 3

    Do výpeku přimícháme smetanu, cukr, citronovou šťávu a usmažené řízky. Dusíme na mírném plameni zhruba 12 minut.

Komentáře k receptu