Dvojité pusinky se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 34.4 mg
- Draslík 33.3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme bílky, přisypeme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně a pomalu přisypáváme za stálého šlehání krystalový cukr, až je pěna lesklá. Stejným způsobem zašleháme krupicový cukr. Výsledná pěna musí být hustá a bílá. Plech potáhneme papírem na pečení, bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou hubičkou a postupně vytlačujeme na plech kopečky se špičkou - pusinky.
-
2
Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při nízké teplotě asi na 110°C až 120°C zhruba 90 minut. Troubu vypneme, necháme zavřenou a pusinky necháme sušit a chladnout do druhého dne.
-
3
Pusinky odlepíme od papíru, smetanu vyšleháme do hustějšího krému a vždy dvě a dvě pusinky krémem k sobě slepíme.