Z hlávkového salátu koktejlový předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát hlávkový
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Pažitka
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 303.6 mg
  • Draslík 132.4 mg
  • Vláknina 1696 mg
  • Vitamín A 1696 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěné, omyté a osušené listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké pásky, které rozdělíme do koktejlových sklenic. Mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a polijeme olejem. Na povrch poklademe na kostky nakrájená, natvrdo uvařená vejce.

  • 2

    Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a drobně nasekanou pažitkou. Před podáváním každou porci přelijeme touto zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu