Z hlávkového salátu koktejlový předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 44 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 303.6 mg
- Draslík 132.4 mg
- Vláknina 1696 mg
- Vitamín A 1696 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně očištěné, omyté a osušené listy hlávkového salátu nakrájíme na tenké pásky, které rozdělíme do koktejlových sklenic. Mírně osolíme, pokapeme citronovou šťávou a polijeme olejem. Na povrch poklademe na kostky nakrájená, natvrdo uvařená vejce.
-
2
Zakysanou smetanu smícháme s jogurtem a drobně nasekanou pažitkou. Před podáváním každou porci přelijeme touto zálivkou a podáváme.