Koktejlový předkrm z mořských plodů
Suroviny
- 200 g Humr
- 200 g Chobotnice
- 150 g Celer sterilovaný
- 200 g Majonéza
- 80 g Smetana 33% (šlehačka)
- 10 g Petržel - nať
- 3 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Hrušky
- 1 ks Grapefruity
- 0.5 ks Kapie
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 461 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 489.2 mg
- Vláknina 7332.6 mg
- Vitamín A 7332.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.4 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme.
-
2
Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice.
-
3
Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic.
-
4
Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě.