Koktejlový předkrm z mořských plodů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Humr
  • 200 g Chobotnice
  • 150 g Celer sterilovaný
  • 200 g Majonéza
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Grapefruity
  • 0.5 ks Kapie
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 400 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 461 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 489.2 mg
  • Vláknina 7332.6 mg
  • Vitamín A 7332.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme.

  • 2

    Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice.

  • 3

    Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic.

  • 4

    Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě.

Komentáře k receptu