Maďarské hovězí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Vepřová plec
  • 120 g Hovězí maso přední
  • 60 g Slanina vepřová
  • 60 g Klobása uzená
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 397 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 195.3 mg
  • Draslík 270.3 mg
  • Vláknina 1303.5 mg
  • Vitamín A 1303.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut.

  • 3

    Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu