Maďarské hovězí závitky
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Vepřová plec
- 120 g Hovězí maso přední
- 60 g Slanina vepřová
- 60 g Klobása uzená
- 70 g Sádlo škvařené
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 397 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 195.3 mg
- Draslík 270.3 mg
- Vláknina 1303.5 mg
- Vitamín A 1303.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zadní hovězí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Přední hovězí maso a vepřové maso nakrájíme na kostky a umeleme, klobásu a slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
Zadní maso nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. V míse promícháme mleté maso s klobásou, slaninou, osolíme a okořeníme. Hmotou potřeme řízky, zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce. Poté závitky z obou stran na sádle osmažíme dozlatova. Usmažené závitky vyjmeme a držíme na teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vmícháme papriku a zahustíme moukou rozšlehanou ve smetaně. Omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut.
-
3
Ze závitků odstraníme jehly a maso podáváme přelité omáčkou.