Ruská studená jahodová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 7 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 23.9 mg
- Draslík 240 mg
- Vláknina 6000.1 mg
- Vitamín A 6000.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme.
-
2
Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření.
-
3
Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty.
-
4
Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku.