Ruská jablečná krémová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 3 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 6135.8 mg
- Vitamín A 6135.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme, žemlovku zbavíme kůrky, nakrájíme na kousky.
-
2
Suroviny vložíme do hrnce, přidáme kousek strouhané citronové kůry a mletou skořici. Poté vše zalijeme horkou vodou a rozvaříme. Rozvařenou směs necháme vychladnout, rozmixujeme ji, hrnec doplníme horkou vodou asi na 1200 ml, přidáme cukr, uvedeme do varu a asi 2 minuty povaříme.
-
3
Při podávání dáme na každý talíř 2 lžíce dušené rýže a 2 lžíce zakysané smetany.