Telecí řízky na paprice
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 ml Olej rostlinný
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 80 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 31 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 563.2 mg
- Vláknina 373 mg
- Vitamín A 373 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici, papriku, rozředíme vodou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Na závěr přidáme smetanu a citronovou šťávu. Do omáčky vrátíme řízky, necháme je prohřát a podáváme.