Telecí řízky na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 162 mg
  • Draslík 563.2 mg
  • Vláknina 373 mg
  • Vitamín A 373 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Do výpeku vmícháme hořčici, papriku, rozředíme vodou a za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Na závěr přidáme smetanu a citronovou šťávu. Do omáčky vrátíme řízky, necháme je prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu