Oříškový koláč s kandovanou kůrou
Suroviny
- 20 g Mandle mleté
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Cukr krupice
- 10 g Kypřicí prášek do pečiva
- 130 g Máslo čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 60 g Cukr moučkový
- 70 g Med včelí
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Ořechy lískové
- 200 g Kandovaná pomerančová kůra
- 1 g Tuk
- 15 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 48 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 89.8 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 7541.3 mg
- Vitamín A 7541.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, cukr, mleté mandle, kypřící prášek, promícháme, přidáme měkké máslo, lžíci vody a vypracujeme těsto, které necháme půl hodiny odležet. Poté ho vyválíme na plát, položíme na vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut.
-
2
V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme med, moučkový cukr a necháme rozpustit. Odstavíme z plotny, přimícháme rozšlehané vejce, smetanu, drcené ořechy, kandovanou kůru, rendlík vrátíme na oheň a mícháme, dokud směs nezhoustne. Krém naneseme na upečené těsto, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut.
-
3
Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme.